راز بقا

نسخه‌ی کامل: پیش بینی حیوانات درباره حوادث
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
پیش بینی حیوانات درباره حوادث از کتاب نطق و شعور جانوران تألیف عباسعلی محمودی
در موقع کسوف، نیم ساعت پیش از اینکه قرص خورشید پنهان شود، همه پرندگان بلااستثنا ساکت و آرام می شوند.
حیوانات بدون احتیاج به نور و روشنای یا ادوات علمی ظریف نظیر زلزله سنج و هواسنج و غیره، تنها با استفاده از نیروهای خاص که بر ما مجهول است، به بسیاری از مسائل مرموز و حوادث جوی و پدیده های طبیعی پی می برند و از کم و کیف آن آگاهی حاصل می نمایند.

وقتی که امکان وقوع زمین لرزه توسط حیوانات حس می شود، دام های اهلی از محل خود فرار می کنند. از جمله در سال 1906، هنگامی که زلزله پایتخت "جامائیکا" را منهدم ساخت، اسبها و قاطرها چندین ساعت پیش از آن فاجعه در طویله هایشان هراسان و نگران شده بودند و بسیاری از این حیوانات که موفق به رهائی خود گردیدند، از میان کوچه های "لینکستن" برای رسیدن به صحرا به تندی می دویدند.

عده ای از ساکنین شهر که برای گرفتن اسبها به تعقیب آنها پرداخته بودند نیز با رسیدن به دشت نجات یافتند.
در شیلی سه ساعت پیش از وقوع زلزله، سگ ها بنای زوزه کشیدن را گذاردند و مردم شهر "تالکاهوانو" را کم و بیش از ماجرا با خبر ساختند.
در جاوه، خروس ها دو ساعت قبل از اینکه زمین لرزه شهر "جوکو" را ویران سازد، در دل شب شروع به خواندن کردند.
در پاکستان، فیل ها فاجعه ای را که به زودی بر شهر "لاهور" وارد میآمد پیش بینی کردند. آنها نعره های عجیبی براه انداختند به طوری که همه مردم خانه های خود را ترک گفتند و اگر این پیش آمد نشده بود، در چند ساعت بعد دیگر کسی زنده نمیماند.
در ژاپن که وقوع زلزله خیلی زیاد است، ساکنین به وسیله فرار موش ها پی می برند که خطر قریب الوقوعی در راه است.
علمای طبیعی از تحقیقات خود چنین دریافته اند که باز (پرنده شکاری) یک سال قبل از وقوع طوفان می تواند آن را پیش بینی کند.
زلزله وحشتناکی که در سال 1900 در "کالابریا" جنوب ایتالیا تلفات زیادی بوجود آورد، توسط حیوانات اهلی که از خانه ها فرار نموده و به مزارع پناه برده بودند، پیش بینی گردید.

سگی در آن روز در آن محل، پیش از فرار، کودک خردسالی را به دهان گرفت و از شهر خارج شد و بدین ترتیب او را از مرگ حتمی نجات داد.
دانشمندان زلزله شناس در شوروی سابق، برای گسترش طرق پیش بینی زمین لرزه با بررسی سیستم های طبیعی اعلام خطر که مسلماً تعداد زیادی از حیوانات به آن مجهز هستند، امیدوار بودند که موفقیت های شایای به دست آورند.

در میان حیوانات مخصوصاً ماهی از این جهت خیلی مورد توجه است. زیرا پرده غشائی گوش ماهی که اصوات را ضبط می کند، در برابر تکان های زلزله ده برابر حساس تر از دستگاه های نصب شده در پایگاه های زلزله نگاری است. چنانکه یکی از گروه های تحقیقاتی به نام "موسسه مطالعاتی درباره حیوانات" با همکاری موسسه ژئوفیزیک به تقلید از این پرده غشائی گوش ماهی، یک نوع غشاء مصنوعی کائوچوئی در ساختمان گیرنده دستگاه های زلزله سنج بکار برده است که نتایج مطلوبی از آن حاصل شده و از این پس، گروه تحقیقاتی مذکور بطور مداوم مطالعات خود را در مورد سایر حیوانات هم ادامه می دهند.

در سال 1966 میلادی، تقریباً یک ساعت قبل از اولین زمین لرزه "تاشکند" یک آموزگار مدرسه مشاهده کرده بود که تعداد بیشماری مورچه، آذوقه خود را برداشته و بجای دیگر کوچ می داده اند. در بهار و تابستان همان سال نیز اغلب نگهبانان باغ وحش قبل از وقوع زمین لرزه، از اینکه حیوانات در قفس های خود آرام نمی گرفتند، دچار تعجب و ناراحتی شده بودند.

همچنین دو ماه پیش از زمین لرزه 1948 "عشق آباد"، پزشکان اعلام کرده بودند که تعداد زیادی مردم از ناراحتی های قلبی شکوه دارند، در صورتی که نتیجه آزمایش های پزشکی که از آنان بعمل آمده بود، کاملاً عادی بنظر می رسید و این نشان دهنده حساسیت قلب انسان بوده است.

بالاخره یک سلسله تحقیقات و بررسی های دیگر ثابت کرده که قرقاول در مقابل انفجار از مسافت 15 کیلومتری، عکس العمل نشان می دهد.