راز بقا

نسخه‌ی کامل: جیگانتوپیتکوس، میمون عظیم الجثه / Giant ape / Gigantopithecus
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
[تصویر:  1406881826.jpg]
جیگانتوپیتکوس، میمون عظیم الجثه / Giant ape /
Gigantopithecus


سلسله: Animalia

شاخه : Chordata

رده : Mammalia

راسته : Primates

خانواده : Hominidae

زیر خانواده: Ponginae

جنس: Gigantopithecus

گونه : سه گونه شناخته شده دارد: G. blacki, G. bilaspurensis, G. giganteus

معناي اسم : نام این میمون عظیم الجثه ما قبل تاریخ Gigantopithecus است. ( تلفظ صحیح :Jy-gan-toe-pith-e-kus )
جیگاس gigas در زبان یونانی به معنی بزرگ و عظیم الجثه giant وپیتکوس pithecos به معنی میمون ape است.

دوران زمين شناسي :
پلیستوسن (عهد چهارم زمین شناسی)

محدوده زماني:
احتمالاً بین 9 میلیون تا 100 هزار سال پیش

محدوده مكاني زندگي: در محدوده نپال، چین، هند و ویتنام امروزی

وضعيت حفاظت : منقرض شده است. 



[تصویر:  1406880148.jpg]
جیگانتوپیتکوس، میمون عظیم الجثه / Giant ape /
Gigantopithecus  ( استخوان آرواره گونه G. blacki )



وضعیت زندگی: جیگانتوپیتکوس ها در همان چهارچوب زمانی و موقعیت جغرافیایی زندگی می کردند که بسیاری از گونه های هامینین hominin  در آن به سر می بردند. 

وضعیت بدنی: بررسی فسیل های افراد این جنس نشان می دهد که گونه Gigantopithecus blacki بزرگترین میمون شناخته شده است که تا کنون براین کره خاکی زیست می کرده است. بلندی قامت این گونه به 3 متر می رسیده و وزنی در حدود 540 کیلوگرم داشته است. شاید نرهای بزرگ، قامتی در حدود 3.6 متر داشته اند. نر و ماده در این گونه از نظر ظاهری با هم تفاوت داشتند به این معنی که احتمالاً ماده های بالغ تنها نیمی از وزن نرها را دارا بوده اند. از آنجایی که استخوان لگن و ساق پای این جانور تا کنون یافت نشده است، نظر غالب این است که آنها همانند شامپانزه ها و گوریل های امروزی بر روی 4 دست و پا راه می رفته اند. اما اقلیتی هم بر این باورند که آنها همانند انسان ها روی 2 پای خودشان راه می رفته اند. این گروه برای فرضیه شان به تعداد کمی استخوان فک که از جانور برجای مانده استناد می کنند. ظاهراً فک جانور U شکل است و به سمت عقب مایل گشته. به این شکل، جمجمه بطور کاملاً راست و مستقیم بر روی ستون فقرات قرار می گرفته و این حالتی است که در انسان مدرن (امروزی) نیز وجود دارد حال آنکه در میمون ها، جمجمه نسبت به ستون فقرات، مایل به جلو است. مخالفین این نظریه هم معتقدند که جانوری با چنین وزن سنگینی، برای راه رفتن نیاز دارد که همانند گوریل های امروزی برای توزیع بهتر وزن، روی 4 پایش راه برود چرا که در غیر اینصورت، پاها و مچ پاها باید استرس شدیدی را متحمل شوند. 

تغذيه : آرواره عمیق و کلفتی داشته است. بررسی وضعیت دندان های جانور نشان می دهد که از دانه ها، میوه ها و همچنین بامبو تغذیه می کرده است.

ساير اطلاعات :  جالب است بدانید که بقایای جیگانتوپیتکوس برای اولین بارتوسط یک انسان شناس به نام Gustav Heinrich Ralph von Koenigswald در سال 1935 و در یک عطاری در چین کشف شد چرا که دندان ها و استخوان های فسیل شده اغلب به صورت پودر در طب سنتی چین استفاده می شوند.
در گذشته چنین تصور می شد که  G. blacki از وابستگان انسان است. آنها برای این ادعای خود، دندان آسیاب جانور را شاهد می آوردند اما امروزه این گونه در زیرخانواده Ponginae در کنار اورانگوتان ها جای گرفته است.
به نظر می رسد افراد گونه G. blacki به دلیل جثه بزرگشان دشمن طبیعی نداشته اند اما نابالغین و بچه ها توسط ببرها، مارهای پیتون، تمساح ها، کفتارها، خرس ها و البته هومو ارکتوس شکار می شده اند.


مقیاس با انسان:

[attachment=131]
جیگانتوپیتکوس، میمون عظیم الجثه / Giant ape / Gigantopithecus



برگرفته از:

کد:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gigantopithecus
http://www.prehistoric-wildlife.com/species/g/gigantopithecus.html
photo: upload.wikimedia.org

ندا آریانیا / 2014/08/01